Skip to content

Over ons

Liefde voor het vak

Garage Hingst is in 2005 opgericht door Edwin Hingst. Sindsdien heeft Edwin bijna alle merken, modellen en uitvoeringen al eens op de brug mogen ontvangen. De service, kennis en de persoonlijke benadering, maakt dat Garage Hingst veel vaste klanten heeft. Edwin heeft een grote liefde voor klassiekers en oldtimers en zijn daarin gespecialiseerd. Daardoor hebben zij trouwe klanten vanuit heel Nederland en vanuit het buitenland.

Projecten

Deel-restauratie, renovatie, preparatie, laswerk, constructiewerk of een gehele opbouw? Met alle plezier, enthousiasme en vakkennis gaan wij voor u aan het werk. Zo hebben wij twee rallyauto’s gebouwd. Het betrof hier standaard straatauto’s die zijn omgebouwd volgens FIA normen. Kijk snel verder en lees de verhalen over deze bijzondere Mercedes 450 SLC 5 en de Daf 55 rally. Ook voor niet sport gerelateerde auto’s staan wij voor u klaar, zo hebben wij een Mustang geïmporteerd uit de VS en deze omgebouwd tot een droomauto voor op de Nederlandse wegen.

Mercedes 450 SLC 5.0 Rally

De opdracht: Modificeer een standaard Mercedes 450 SLC 5.0 in een rally auto.

Het resultaat: Mercedes 450 SLC 5.0 Rally, gedurende de modifactieperiode zijn er verschillende modificaties doorgevoerd. Zo is de Mercedes voorzien van een geheel nieuw uitlaatsysteem welke wij zelf vervaardigd hebben. Daarnaast is het interieur volledig aangepast om aan alle veiligheidsnormen te voldoen, de volgende zaken zijn toegevoegd: rolkooi, kuipstoelen, brandblusinstallatie, noodstroomschakelaar en de benodigde rallyinstrumenten (meters, hydraulische handrem, verlichting etc.). Om tijdens een rally de auto zo schoon mogelijk te houden zijn spatlappen rondom aangebracht en om het zicht te verbeteren een door ons zelf vervaardigde lampenbar. Uiteraard is de auto zo licht mogelijk gemaakt en is hij voorzien van een volledig nieuw onderstel en remmerij.

Daf 55 Rally

De opdracht: Modificeer een standaard Daf 55 in een rally auto.

Het resultaat: De Daf 55 Marathon is voorzien van een rolkooi, kuipstoelen en alle andere overige rallyinstrumenten. Daarnaast zijn er een aantal aanpassingen rondom de auto gedaan en is hij voorzien van verstralers een nieuw kleurtje en bestickering.